Mooimakers

Een groene, milieubewuste en gezondere wereld staat centraal tijdens de Walkon Hiking Events. Vayamundo en Wandelsport Vlaanderen vzw vonden hiervoor een enthousiaste partner in Mooimakers voor de lancering van hun campagne in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten.

En Mooimakers is een absolute expert in deze materie. Vlaanderen Mooi is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van OVAM, Fost Plus en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Vlaanderen Mooi voert haar beleid uit onder de naam Mooimakers. Een papiertje hier, een blikje daar, een peuk ginder ... het straatbeeld ziet er niet altijd even netjes uit. Samen met alle leden van Wandelsport Vlaanderen vzw wil de federatie en haar partners Vlaanderen mooier en properder maken. Tijdens de WalkOn Hiking Events wordt hierbij ingezet op materiaal, handhaving, opruiming en natuurlijk ook bewustwording.

Het Mooimakers promoteam zal tijdens de Regionale Wandeldagen en Vlaanderen Wandelt prominent aanwezig zijn met hun Mooimakers bakfiets om opruimmateriaal uit te delen en afval in te zamelen. Tevens zullen de Mooimakers animatoren " klokhuis - sigaret en blik " op geregelde tijdstippen de deelnemers op een ludieke manier bewust laten worden omtrent de problematiek zwerfvuil en sluikstorten.

Alle wandelclubs aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen vzw worden opgeroepen een eigen Mooimakers Mr. Proper actie op te zetten. Nabij onze federatie kunnen de wandelclubs een "toolkit" (bestaande uit grijptangen*, handschoenen, bermborden en vuilniszakken) aanvragen. * materiaal in bruikleen.

Ga samen met Mooimakers, Vayamundo en Wandelsport Vlaanderen vzw de strijd aan tegen zwerfvuil en sluikstorten!

WalkOn, stappen voor gelukkige mensen in een betere wereld.