Zwerfafval langs je wandelroute

17-09-2022

Erger jij je ook zo enorm aan al dat zwerfafval langs je wandelroute? Het lijkt wel of het elk jaar erger wordt. Mopperen in jezelf helpt niet: pak samen met ons het probleem aan en draag zelf je steentje bij.

Het probleem dat zwerfafval heet

Afval weggegooid of achtergelaten op plekken die daarvoor niet bestemd zijn. Je vindt het langs onze snelwegen, bij op- en afritten , langs de straatbermen en zelfs in je geliefde natuur. Het zorgt voor ergernis, het lijkt wel of iedereen zich er aan stoort, maar weinigen doen er iets aan. En eerlijk , het probleem wordt steeds erger. Plastic zakjes, lege flesjes , sigarettenpeuken, kauwgom , bierblikjes ... het duurt heel erg lang voor deze tot afval worden afgebroken. Glas en een aantal soorten plastic worden helemaal niet afgebroken. Daarnaast zorgt zwerfafval dat in de natuur terechtkomt voor vervuiling van de bodem of verontreiniging van water. Heb je er al bij stilgestaan, dat de vis op je bord vol met plastic kan zitten ? En toch kunnen talrijke materialen gerecycled worden!

Help ons het probleem aanpakken

Wandel- en natuurliefhebbers zijn niet meteen de categorie individuen zijn die gaan sluikstorten of zwerfvuil achterlaten. Maar alle wandelaars kunnen wel een voorbeeldfunctie zijn in onze maatschappij! En daarbij kan jij ons HELPEN door op de Flanders Trails je afval te deponeren in de voorziene containers en te sorteren !

Gooi tijdens je de Flanders Trails zelf geen afval weg, hoe klein ook. Neem je blikje , plastiekzakje terug mee naar huis of deponeer hem onderweg in de opgestelde afvalcontainers.